AZ AKCIÓS TERMÉK ÉS A HASZNÁLT TERMÉK HIBÁJA. MILYEN KÖTELEZETTSÉGEI VANNAK VELÜK KAPCSOLATBAN WEBSHOPJÁNAK?

Az akciós termékkel kapcsolatos minőségi kifogás

“Az akciós termékeinkre reklamációt nem fogadunk el.”

Az, hogy egy terméket akciósan kínál webshopja még nem azt jelenti, hogy e termékek vonatkozásában nincsenek a hibás teljesítésből eredő kötelezettségei.

Azonban, ha amiatt lesz árcsökkentett a termék webshopjában, mert annak ismert hibája van, akkor ez esetben erre a hibára vonatkozóan természetesen nem vonatkoznak a hibás teljesítés következményei. Ezekre hibákra fel kell hívni a vásárló figyelmét is, tehát, hogy a termék azért árcsökkentett, mert pl. színhibája van.

A vásárlója a kifogását csak azzal a hibával kapcsolatban nem jelezheti, amiről előzetesen tájékoztatták, minden más hibájával kapcsolatban azonban igen.

Használt termékkel kapcsolatos minőségi kifogás

Amennyiben használt termékeket is értékesít webáruháza, érdekelheti, hogy  Önnek milyen kötelezettségei vannak, ha a vásárló jelzi a termék hibás.

Hiába használt a termék, ezen termékek esetében is két év szavatosság vonatkozik a fogyasztókra, de annak szavatossági idejét a felek ennél rövidebb időben is megállapíthatják! (Ptk. 6:163. § (2))

Fontos azonban, hogy minimum egy évet kell ebben az esetben is biztosítani a fogyasztók részére!

Ha úgy dönt, a szavatossági időt rövidebb ideig akarja ezen termékekre biztosítani, akkor az ÁSZF-nek erre vonatkozóan rendelkezést kell tartalmaznia.

Miért van rá szavatosság? Amennyiben a terméknek olyan hibája van, ami a vásárlás során nem volt ismert – annak ellenére hogy használt termékről van szó – és a keletkezett hiba nem is a termék használtságával összefüggő okra vezethető vissza, a fogyasztó élhet szavatossági jogaival.

Szavatosság van. Jótállással mi a helyzet?

A jótállás szabályai csak az új termékekre vonatkozik, a használtakra nem. 

 

Töltse ki adatait

Generálja a dokumentumokat

Fogyasztó Barát - beágyazó kódok

Illessze be a kódokat a webshopjába

Nincs több dolga vele

Általános Szerződési Feltételek

Adatkezelési Tájékoztató

Képes Fogyasztói Tájékoztató

Automatikusan frissül

Oldja meg végleg!

Tegye rendbe most a webshopja ÁSZF-ét, hogy az megfeleljen a májusi jogszabályváltozásoknak, és használja ki a Fogyasztó Barát minden funkcióját!

Iratkozzon fel a hírlevélre!

Ha Ön is szeretne a webshopokat érintő jogszabályváltozásokról értesülni, és ehhez hasonló összefoglalót kapni, iratkozzon
fel a hírlevelünkre!