MI AZ A WIDGET?

A Fogyasztó Barát WIDGET

A webshopokban megjeleníthető felugró ablak a Fogyasztó Barát WIDGET. A WIDGET szó egy szóösszevonásból jött létre, az „ablak” és a „kütyü” szó angol megfelelőjéből. Ebből következik, hogy a jelentése is összetett, és nem csak bizonyos alkalmazásokra használják, de a mi felnyitható alkalmazásunk pontosan ebbe a kategóriába esik, ezért kapta ezt a nevet.

Fogyasztó Barát - WIDGET - Velekey Ékszervilág
A WIDGET-ben egy helyen megtalálható minden fontos webshop információ: szállítási- és fizetési módok, gyakori kérdések, kapcsolati adatok, közösségi média elérhetőségek, ÁSZF, adatkezelési tájékoztató, és ezeken kívül még számos kattintható ikont lehet itt elhelyezni, akár egy hivatkozást a blog oldalra, vagy az éppen akciós termékekre. A vásárlók által a WIDGETEN legtöbbször keresett tartlmak az adott webshop szállítási módjai, elérhetősége, gyakran ismételt kérdései, valamint a webshopról leadott vásárlói vélemények. A vásárlói értékelések a kis csillagok, valamint a szöveges vélemények azonnali megjelenítése azért is fontos, hiszen a legjobb ajánló az elégedett vásárló, erősíti a webshopra látogatók bizalmát.

A fentieken kívül WIDGET a képes fogyasztói tájékoztatót is megjeleníti. 

A WIDGET több féle módon testreszabható, így beállítható a tartalma, hogy melyik menüpont (funkció) jelenjen meg és melyik ne, állítható az oldalon való elhelyezkedése, tehát hogy hol jelenjen meg, hogy ne takarjon ki esetleges tartalmakat, valamint a színe is módosítható, a webshop megjelenéséhez igazítható.

A WIDGET bárhol is legyen elhelyezve az oldalon, mindig kéznél van, ez által időt takarít meg a vásárlóknak: gyors, áttekinthető, korrekt és barátságos tájékoztatást kap a webshopról, aki odalátogat.

Mivel alap állapotban lecsukva jelenik meg, és nem felugró ablak (csak akkor ugrik fel, ha a vásárlás végén a vásárló a köszönő oldalra jut és így értékelheti a webáruházat) lsd: vásárlói értékelések, ezért nem zavaró a használata az oldalon, diszkréten illeszkedik a webshop felépítéséhez.

widget_mobil

Alap állapotban, összecsukva,
mobil nézetben

Alap állapotban, összecsukva,
asztali nézetben

Felnyitott álapotban
asztali és mobil nézetben nézetben

A WIDGET egyik legnagyobb előnye, hogy anélkül tudjuk ezt a rengeteg információt megjeleníteni, hogy a vásárlóknak el kelljen navigálniuk az adott oldalról!

A Fogyasztó Baráttal a webáruház úgy tesz eleget a jogszabályi kötelezettségeknek, hogy egyben megjegyezhetőbbé és versenytársaktól megkülönböztethetővé válik.