KÖTELEZŐ LESZ AZ MPL-ES SZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTANIA MINDEN WEBÁRUHÁZNAK!

2024. március 28. napjával életbe lép egy jogszabálymódosítás, melyből az derül ki, hogy a webáruházat üzemeltető vállalkozásoknak elérhetővé kell tenniük oldalukon az MPL szolgáltatását is vásárlóik számára, ezzel lehetőséget biztosítva a vásárlóknak arra, hogy az egyetemes postai szolgáltatót vállaszák csomagjuk kiszállításához.

Milyen webáruházakra vonatkozó rendelkezéssel egészül ki az érintett jogszabály?

A postai szolgáltatások nyújtásának és a hivatalos iratokkal kapcsolatos postai szolgáltatás részletes szabályairól, valamint a postai szolgáltatók általános szerződési feltételeiről és a postai szolgáltatásból kizárt vagy feltételesen szállítható küldeményekről szóló 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet kiegészül 2024. március 28. napjával egy új rendelkezéssel, mégpedig a 3/A. § szakasszal mely az alábbiakról rendelkezik:

„3/A. § A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti távollévők között kötött szerződés alapján értékesített áru kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja, feltéve, hogy az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését az egyetemes postai szolgáltató az általános szerződési feltételeiben lehetővé teszi.”

A fenti új jogszabályi szakaszból tehát az következik, hogy minden webáruházat üzemeltetőnek – aki fogyasztók részére értékesít – biztosítania kell a vásárlói számára az egyetemes postai szolgáltatóval történő szállítási módot.

Az ezzel kapcsolatos további információkról, amint tudunk szintén írni fogunk!

Oldja meg végleg!

Tegye rendbe most a webshopja ÁSZF-ét, hogy az megfeleljen a májusi jogszabályváltozásoknak, és használja ki a Fogyasztó Barát minden funkcióját!

Iratkozzon fel a hírlevélre!

Ha Ön is szeretne a webshopokat érintő jogszabályváltozásokról értesülni, és ehhez hasonló összefoglalót kapni, iratkozzon
fel a hírlevelünkre!

Töltse ki adatait

Generálja a dokumentumokat

Fogyasztó Barát - beágyazó kódok

Illessze be a kódokat a webshopjába

Nincs több dolga vele

Általános Szerződési Feltételek

Adatkezelési Tájékoztató

Képes Fogyasztói Tájékoztató

Automatikusan frissül