HOGYAN KELL AKCIÓZNI A WEBSHOP ÚJ TERMÉKEIT?

Az árcsökkentés újonnan bevezetett termékekre

Az Árrendelet azt az esetet is szabályozza, ha a termék 30 napnál rövidebb ideje van a forgalomban. Ez esetben a korábbi ár a leértékelés közzétételét megelőző, legalább 15 napos időszakban alkalmazott legalacsonyabb ár. 

Ez tehát azt jelenti, hogy a 15 napnál kevesebb ideje értékesített termékeket nem lehet akciózni.

Új terméket tehát nem lehet egyből akciósan árusítani, ilyen esetben “bevezető árként” lehet csak feltüntetni az árat. Azonban érdemes arra odafigyelni, hogy ha egy terméket bevezető áron árusítják, akkor ez a bevezető ár fog korábbi árnak számítani, ezért ehhez képest kell akciózni majd, ha be szeretnénk tartani a szabályokat.

Fogyasztó Barát - Akciók

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a fenti szabályt üzletenként kell alkalmazni, azaz ha egy vállalkozás egy webáruházában már forgalmazta az adott terméket, de egy másikban újként kerül be, akkor csak értelemszerűen ez utóbbi áruházában alkalmazható a 15 napos szabály.

Nem tekinthető újonnan bevezetett termékeknek a szezonális termékek, azaz ha az eladó bizonyos termékeit megszakítással értékesíti, az év bizonyos időszakában. Ezekre az általános szabályok vonatkoznak.

Oldja meg végleg!

Tegye rendbe most a webshopja ÁSZF-ét, hogy az megfeleljen a májusi jogszabályváltozásoknak, és használja ki a Fogyasztó Barát minden funkcióját!

Iratkozzon fel a hírlevélre!

Ha Ön is szeretne a webshopokat érintő jogszabályváltozásokról értesülni, és ehhez hasonló összefoglalót kapni, iratkozzon
fel a hírlevelünkre!

Töltse ki adatait

Generálja a dokumentumokat

Fogyasztó Barát - beágyazó kódok

Illessze be a kódokat a webshopjába

Nincs több dolga vele

Általános Szerződési Feltételek

Adatkezelési Tájékoztató

Képes Fogyasztói Tájékoztató

Automatikusan frissül