BEMUTATKOZIK A MODELLFUTÁR

A Fogyasztó Barát hetente bemutat egy partner webshopot: reméljük, hogy sok érdekességet tudhattok meg az áruházak üzemeltetőivel készített interjúkból.

Az eheti választásunk a Modellfutárra esett.

A Modellfutár az egy makettekkel foglalkozó webáruház, ahol a harci járművektől kezdve, az autókon, a motorokon és a repülőkön át, egészen a Star Wars-os makettekig bezárólag megtalálhattok mindent, ami a kedvetekre való.

Náluk csak a képzeleted szabhat határt!

Ismerjétek meg őket közelebbről!

Modellfutár

Miért lehet valaki számára előnyös belemerülni a makettezés világába?

Egy különösen sokrétű hobbiba merül el az ember. Aki egy kellemes, kikapcsoló, önfejlesztő hobbit szeretne magának, megtalálja a számítását. A makettezés magasabb szinten már anyagismeretet, színelméletet, technológiai és technikai, valamint történelmi ismereteket is kíván. A makettekkel történő foglalkozás segíti a szem-kéz koordináció fejlődését, fejleszti a finom motorikus mozgásokat, a térlátást és a koncentrációs készségeket. Mind ezek mellett egy nagyszerű kikapcsolódás is, egy örömforrás. Amikor az elkészült művet megcsodáljuk, büszkék lehetünk, hiszen az a mi alkotásunk, amikor egy rakás műanyagból például egy repülőgép lesz. Modern meghatározással; kitűnő rekreációs foglalkozás és bizonyos értelemben művészi-alkotói tevékenység.

Milyen tanácsokkal tudná ellátni azokat, akik bele szeretnének kezdeni a makettezésbe?

Fontos a helyválasztás. A helyet úgy válasszuk ki, hogy lehetőleg mindig ott tudjunk makettezni. Ez lehet a konyha, a szoba, bárhol a lakásban, ahol nyugalom van, amikor makettezel és a családot sem zavarod.
Lényeges a megbízható beszerzési forrás is, ahol széleskörűen elérhetőek nem csak a makettek, hanem a hobbihoz szükséges egyéb eszközök, szerszámok, festékek, ragasztók, kiegészítők. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél szélesebb paletta álljon rendelkezésre az érdeklődők részere ezen szegmensben is.
És a legfontosabb tanács a kezdő makettezők részére; Legyenek türelmesek és ne szégyelljenek kérdezni. Igyekszünk mindenki részére a megfelelő tanácsokat megadni, közvetve, vagy közvetlenül.

Milyen makettek elkészítését ajánlja leginkább a kezdőknek?

Ez egy bonyolult kérdés, hiszen ahány makettező, annyi érdeklődési kör, annyi lehetőség.
Léteznek komplett szettek, amelyben festék és ragasztó is van.
Mindenképpen javasoljuk, hogy olyan makettel kezdjen, amely megfelel a következő kritériumoknak.
Tetszik a téma (harcjárművek, repülők, stb), aránylag kevés alkatrészből áll, nem sok színből álló festése van.
A Revell Easy Click termékei vagy Model Set-jei jó kiindulási alapot jelentenek, de aki szeret rögtön egy kis kihívással szembenézni, azoknak a Tamiya egyszerűbb készleteit ajánljuk. Természetesen ha végképp nem tud dönteni az illető, számíthat kollégáink segítségére.

Melyek a legkedveltebb makettek a webáruház kínálatában?

A Modellfutár webáruház több ezer terméket kínál a makettezés témakörben is. Ezek közül a harci jármű, a katonai repülő és az autó szekciók azok amelyek iránt a legnagyobb érdeklődést mutatják a látogatóink. Ezeken belül is vannak alkategóriák, márkák amelyet jobban kedvelnek a vásárlók, illetve az aktuális sláger termékek mindig változtatnak a képen. A Tamiya harci járművek a folyamatos jó minőségük miatt keresettek például.

Törekszünk minél szélesebb kínálatra mind a makettek fajtáiból, illetve újabb és újabb jó minőségű és elérhető gyártókat keresünk, hogy látogatóink minél szélesebb körét kiszolgálhassuk.

Mennyire tartja fontosnak a vásárlóinak a lojalitását, valamint ezt hogyan próbálja fenntartani?

Az elmúlt 15 évben folyamatosan arra törekedtünk, hogy látogatóink, vásárlóink felé egy szakmai tapasztalaton, korrekt tájékoztatáson alapuló, kölcsönös bizalmi kapcsolat épüljön fel. A lojalitás ritka kincs, így szinte minden fejlesztésünk arra irányul, hogy minél jobb vásárlói élményt alakítsunk ki. A vevői elégedettség, a lojalitás elsődleges számunkra.
Az évek folyamán – ügyfeleinkkel történő kommunikációk alapján is – felépített egyedülálló kínálat és raktárkészlet, valamint az esetleges reklamációk gyors ügyintézése az egyik fő tartópillére az elégedettségnek.
Ügyfeleinket folyamatos akciókkal várjuk vissza, valamint hűségpont rendszer is működik a Modellfutárnál.