BEMUTATKOZIK A BARFSHOP

A Fogyasztó Barát hetente bemutat egy partner webshopot: reméljük, hogy sok érdekességet tudhattok meg az áruházak üzemeltetőivel készített interjúkból.

Az eheti választásunk a Barfshop-ra esett.

A Barfshop az egy olyan webáruház, ahol kedvenceink nyersetetésével, valamint megfelelő táplálkozásával foglalkoznak. A rengeteg fajta nyershústól kezdve, a zöldség- és gyümölcskeverékeken keresztül, egészen az immunerősítőkig bezárólag megtalálhattok mindent, amire kedvenceiteknek szüksége lehet.
100%-ig természetes, nagyrészt igazoltan BIO termékeket forgalmaznak.

Náluk az állatok jóléte és a gazdik segítése az első!

Ismerjétek meg őket közelebbről!

Barfshop

Sokan még nem hallottak a BARF étrendről, be tudná mutatni, hogy pontosan mit is jelent?

A BARF visszatérés a kezdetekhez, a kutyák természetesebb etetéséhez. Kutyatápok helyett mi hússal, csontos hússal, belsőségekkel és zöldségekkel etetünk a megfelelő arányok szerint. Így elkerülhetjük a tápokban lévő adalékanyagokat, színezékeket, és látjuk, pontosan mit eszik a kedvencünk. A BARF egy fehérjében, zsírokban gazdag, szénhidrátokban szegény étrend, ami közelebb áll a kutyák emésztéséhez, mint a száraztáp.

Mik az alapvető szabályai és összetevői az étrendnek?

A BARF étrendnek megfelelően 30-40%-ban csontos húst, 30-40%-ban húst, 20%-ban zöldséget és 10%-ban belsőséget kap a kutya. Hosszútávon javasoljuk fehér-, és vörös húsok, valamint halak etetését is. Egy átlagos kutya a saját testsúlyának 2%-át eszi meg, ez egy 10 kg-os állat esetén 200 g.

Milyen előnyei vannak a BARF étrendnek a megszokott táppal és maradékokkal való etetéshez viszonyítva?

A tápok esetében az Európai Unióban elég gyenge a szabályozás. Nem kell minden összetevőt megjeleníteni a tápos zacskón, így nem tudhatjuk azt sem, milyen színezékeket, adalékanyagokat használtak. Jelentős részük allergén, és vita van arról is, hogy egyes összetevők mennyire játszhatnak szerepet a kutyákra is egyre inkább jellemzőbb daganatos betegségek kialakulásában. A házikoszt a BARF-al ellentétben nem biztos, hogy teljes értékű, tartalmazza mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és esszenciális zsírokat, amire a kutyának szüksége van, míg a BARF-ban arra törekszünk, hogy kedvencünk mindent megkapjon, ami a hosszú és egészséges életet biztosítja neki.

Hogyan törekednek a vásárlóik edukálására, illetve miként próbálják megőrizni a lojalitásukat?

Rengeteg tudásanyag elérhető blogunkon, videóinkban, és ingyenesen letölthető e-könyveinkben. Vásárlóink leginkább a segítőkészségünket emelik ki, és azt a családias, baráti légkört, amivel kiszolgáljuk őket. Pont a napokban mondta az egyikük, hogy mintha védőhálót fonnánk köré, ránk bármikor számíthat.

Melyek a legkedveltebb, ezáltal a legjobban fogyó termékek a webáruházukban?

A kész fagyasztott menüinket, zöldkagylóporunkat és nyúlhúsunkat szeretik leginkább a vásárlóink.